ervaringen delen

ervaringen delen

Ervaringen delen

Het kan fijn zijn om met andere (groot)ouders te praten die hetzelfde hebben meegemaakt. Die begrijpen hoe jij je voelt.

Sociale media

Op onze besloten Facebookpagina kun je in een veilige omgeving met andere (groot)ouders in contact komen. Meld je eerst aan bij de Facebookpagina 'Gezinnen VOKK’. Daar kun je vervolgens een bericht sturen waarin je aangeeft van welke groep je lid wilt worden:

  • contactgroep voor gezinnen met een kind dat niet kan genezen (Koesterkind)
  • contactgroep voor gezinnen met een overleden kind
  • contactgroep voor grootouders

Oudersteuners

In het Prinses Máxima Centrum zijn enkele malen per week ouders bij wie je een luisterend oor vindt.

Bijeenkomsten (groot)ouders van een overleden kind

Wij organiseren op verschillende plaatsen bijeenkomsten waar je elkaar kunt ontmoeten. Soms vinden die in de vorm van een wandeling plaats. Tijdens deze bijeenkomsten komen verschillende thema's aan bod, zoals angst en onzekerheid, broertjes en zusjes, verlies en reacties van de omgeving. Soms is er een apart programma voor brussen.

Symposium

Elk twee jaar organiseren we een informatief symposium voor (groot)ouders van een overleden kind. Ook hier bieden we een aparte programma’s voor brussen.

Wereldlichtjesdag

Half december bieden we in Langbroek een herdenkingsbijeenkomst ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag. We lezen met (groot)ouders en brussen gedichten, luisteren naar muziek en steken om 19.00 uur kaarsen aan.

Voor data en locaties verwijzen we je naar onze agenda. Schrijf je ook in voor onze digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Heb je vragen bel ons dan op 030-2422944 of stuur een mail naar bureau@kinderkankernederland.nl.