slecht nieuws

slecht nieuws

Omgeving en school

 

...Vanaf dat moment had ik bijna dagelijks telefonisch contact met haar juf...

In de afgelopen periode leefden je familie, vrienden, buren of school waarschijnlijk erg met jullie mee. Nu moet je hun vertellen dat je kind niet meer beter wordt. Dat kost enorm veel energie en je ziet er misschien tegenop. Ook bij hen zal het slechte nieuws hard aankomen.

Je omgeving informeren

Misschien heeft je kind nog weinig klachten en merkt men nog niet hoe ernstig de situatie is. Informeer je omgeving toch tijdig zodat er geen geruchten ontstaan en mensen jullie situatie begrijpen. Zij kunnen je dan ook beter steunen. Zorg er wel voor dat wat je vertelt overeenkomt met wat je kind(eren) weten. Mocht je omgeving al op de hoogte zijn voordat je met je kind(eren) hebt kunnen praten, vraag dan de informatie stil te houden. Je kunt de mensen om je heen op de hoogte (laten) houden via een Blog, nieuwsbrief of Facebook.

School

Leerkrachten kunnen je kind en eventuele brussen pas goed steunen als ze op de hoogte zijn van de situatie. Bespreek met de leerkracht of mentor van je kind hoe en wanneer informatie gedeeld kan worden met de andere leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Houd daarbij rekening met wat je kind(eren) weten. Je hoeft niet alle informatie in één keer te geven en kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of door de school te laten doen.